GÜLERYÜZFM FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GÜLERYÜZFM FORUM

GURBETTEN SILAYA SILADAN GURBETE SIZIN SESINIZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Visne Konservesi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
DJ_DiL@N.
Admin*
Admin*
DJ_DiL@N.


Kadın
Mesaj Sayısı : 1250
Kayıt tarihi : 17/08/08

Visne Konservesi Empty
MesajKonu: Visne Konservesi   Visne Konservesi I_icon_minitimePerş. Kas. 13, 2008 2:44 am


VİŞNE KONSERVESİ
Visne Konservesi Vine_konservesi
Malzemeler: ( 6 adet kiloluk kavanoz)
* 3 kilo vişne
Şurubu için:
* 3 kavanoz soğuk su
* 1.5 kavanoz şeker
Yapılışı
1. Önce şekerli şurubu hazırlanır. Yani: Soğuk su tencereye şekerle birlikte konur. Şeffaf bir renk alana kadar kaynatılır. Altı kapanır.
2. Sağlam ve iri vişneler bol suda iyice yıkanarak sapları ayıklanır.İstenirse çekirdekleri çıkarılır
3. vişneler kavanozlara çiğ olarak kavanozlara paylaştırılır. Kavanozlar hafifçe sallanarak vişnelerin iyice yerleşmesi sağlanır.
4. Vişneleri tamamen örtecek ve tepede 1,5 cm. boşluk kalacak şekilde kaynar şeker şurubu doldurulur.
5. Kavanozlar kapatılarak yarım kiloluk kavanozlar 20 dakika, bir kiloluk kavanozlar 25 dakika süreyle basınçlı düdüklü tencerede düdüğü açık olarak kaynatılır. (Tencereye bir kerede 4 adet kavanoz koyabilirsin).Böylece pastörize edilmiş olunur.
Ben ilk olarak düdüklü tencerede konserve yapımını denediğim için büyük kazanlarda kaynatma yöntemini tam olarak bilmiyorum. Bu sebeble şimdilik bu konu hakkında bir şey yazmak istemiyorum. Ama Allah nasip kısmet ederse arkadaşım Hülyaın annesinin evinde daha sonrada o yöntemle başka konservelerde yapmaya niyetimiz var. O zaman onlarıda yazarım. Şimdilik Ağustosun ortası gibi düşünüyoruz.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.guleryuzfm.de/radio.htm
 
Visne Konservesi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Taze Fasulye Konservesi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
GÜLERYÜZFM FORUM :: GülerYüzFM Türkiyemiz :: Cesitli Yemeklerimiz-
Buraya geçin: