Konu: Visne Konservesi Perş. Kas. 13, 2008 2:44 am
VİŞNE KONSERVESİ
Malzemeler: ( 6 adet kiloluk kavanoz) * 3 kilo vişne Şurubu için: * 3 kavanoz soğuk su * 1.5 kavanoz şeker Yapılışı 1. Önce şekerli şurubu hazırlanır. Yani: Soğuk su tencereye şekerle birlikte konur. Şeffaf bir renk alana kadar kaynatılır. Altı kapanır. 2. Sağlam ve iri vişneler bol suda iyice yıkanarak sapları ayıklanır.İstenirse çekirdekleri çıkarılır 3. vişneler kavanozlara çiğ olarak kavanozlara paylaştırılır. Kavanozlar hafifçe sallanarak vişnelerin iyice yerleşmesi sağlanır. 4. Vişneleri tamamen örtecek ve tepede 1,5 cm. boşluk kalacak şekilde kaynar şeker şurubu doldurulur. 5. Kavanozlar kapatılarak yarım kiloluk kavanozlar 20 dakika, bir kiloluk kavanozlar 25 dakika süreyle basınçlı düdüklü tencerede düdüğü açık olarak kaynatılır. (Tencereye bir kerede 4 adet kavanoz koyabilirsin).Böylece pastörize edilmiş olunur. Ben ilk olarak düdüklü tencerede konserve yapımını denediğim için büyük kazanlarda kaynatma yöntemini tam olarak bilmiyorum. Bu sebeble şimdilik bu konu hakkında bir şey yazmak istemiyorum. Ama Allah nasip kısmet ederse arkadaşım Hülyaın annesinin evinde daha sonrada o yöntemle başka konservelerde yapmaya niyetimiz var. O zaman onlarıda yazarım. Şimdilik Ağustosun ortası gibi düşünüyoruz.