MALZEME: * 6 adet tavuk incik * 2 su bardağı pirinç * 6 su bardağı soğuk su * 1 çorba kaşığı margarin * tuz ve karabiber YAPILIŞI: 1. tavukları güzelce yıkadıktan sonra soğuk suyu ve tavukları düdüklüye yerleştirin. 1 tatli kaşığı tuz ilave edin . Düdüklüde 30 dakika kaynatın. 2. pirinci yıkayın. 3. tepsiyi ocağın üstüne alın margarini şeffaflayana kadar eritin. Pirinci tepside 4-5 dakika kadar kavurun. Yarım tatlı kaşığı kadar tuz ve 1 silme çay kaşığı kadar karabiber ilave edin. Her yere eşit kalınlıkta tepsiye pirinci düzeltin. 4. haşlanmış olan tavukaları aralıklı olarak tepsideki pirinçlerin üzerine yerleştirin. 5. 4 su bardağı sıcak tavuk suyunu tavuk parçalarının üzerinden yavaş yavaş tepsiye dökün. 6. 200 derece sıcaklıkta 35 dakika kadar ( pirinciler suyunu cekesiye kadar ) pişirin. 7. Fırını kapatıp 15-20 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Sıcak olarak servis yapın.