GÜLERYÜZFM FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GÜLERYÜZFM FORUM

GURBETTEN SILAYA SILADAN GURBETE SIZIN SESINIZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Talas Böregi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
DJ_DiL@N.
Admin*
Admin*
DJ_DiL@N.


Kadın
Mesaj Sayısı : 1250
Kayıt tarihi : 17/08/08

Talas Böregi Empty
MesajKonu: Talas Böregi   Talas Böregi I_icon_minitimePerş. Kas. 13, 2008 3:07 am


Talas Böregi Talasbregi0rn
TALAS BÖREGI
Malzemeler:
10 adet milföy hamuru,
½ kg hindi but kuşbaşı,
1 çay kaşığı karabiber,
3-4 yemek kaş.konserve bezelye,
2 yemek kaşığı tereyağ,
1 yemek kaşığı kekik,
3-4 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı tuzot,
1 yumurta,
3 soğan,
1 havuç.
Yapılışı:
Hindi etlerinin üzerine 1 çay bardağı su ekleyip haşlayın. Suyunu çekince tereyağını
ekleyin. Piyazlık doğranmış soğanları ilave edin. Havuçları zar şeklinde doğrayıp soğanla birlikte kavurun. Kekik, karabiber ve tuzotu ekleyin. Karıştırıp bezelyeleri ilave edin. 2 adet milföy hamurunu ayırın. Tezgahı unlayıp herbir milföy hamurunu enine ve boyuna merdane ile inceltin. Ortasına 2 yemek kaşığı harç koyup bohça şeklinde kapatın. Kapanan yer alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Ayırdığınız milföy hamurlarını şeritler halinde keserek böreklerin üzerine dekore edin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında kızartın.
Afiyet olsun.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.guleryuzfm.de/radio.htm
 
Talas Böregi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
GÜLERYÜZFM FORUM :: GülerYüzFM Türkiyemiz :: Hamur islerimiz-
Buraya geçin: