Malzemeler: * 4 yufka * 4 yumurta akı * 250-300gr kıyma * 3 kuru soğan, yemeklik doğranmış * 1 yemek kaşığı biber salçası * yarım çay bardağı bulgur * 1 çay bardağı sıcak su * yarım su bardağı ceviz içi, dövülmüş * 1 tatlı kaşığı tuz * 1 tatlı kaşığı karabiber * 1 su bardağı maydanoz, doğranmış * 1 yumurta * galeta unu Hazırlanması: 1. Kıymayı soğanla kavurun. Biber salçasını ekleyin. Bulguru ve suyu da ekleyip pişirin. 2. Piştikten sonra ocaktan alıp ceviz, tuz, karabiber ve maydanoz ilave edin. 3. 4 yumurta akını çatalla iyice köpürtün. 4. Bir yufkayı masaya yayın. Üzerine fırça ile yumurta akı sürün. İkinci yufkayı üzerine serin. Onun üzerine de yumurta akı sürün. İki katlı yufkayı 8 eşit parçaya kesin. Her bir parçanın geniş kenarına kıymalı içten koyup sigara böreği sarar gibi -ama sigara böreğinden geniş olacak şekilde- sarın. Aynı işlemi kalan iki yufka için de tekrarlayın. 5. 1 yumurtayı çırpın. Sardığınız yufkaları önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın ya da 200C fırında pişirin