GÜLERYÜZFM FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GÜLERYÜZFM FORUM

GURBETTEN SILAYA SILADAN GURBETE SIZIN SESINIZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Meyvali Pay

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
DJ_DiL@N.
Admin*
Admin*
DJ_DiL@N.


Kadın
Mesaj Sayısı : 1250
Kayıt tarihi : 17/08/08

Meyvali Pay Empty
MesajKonu: Meyvali Pay   Meyvali Pay I_icon_minitimePerş. Kas. 13, 2008 3:19 am


MEYVALI PAY
Meyvali Pay Meyvali_pay
Malzemeler:
Hamuru için;
* 1 adet yumurta
* 1 cay bardağından az yoğurt
* 125 gr margarin
* 1 çay bardağı bitkisel sıvı yağ
* 5 çorba kaşığı tozşeker
* 1 paket kabartma tozu
* 3-3.5 su bardağı un
İçi için;
* 3 adet elma(ya da yarım kilo kayısı
* 3 çorba kaşığı tozşeker
* 1 çorba kaşığı tarçın
* isteğe bağlı olarak ceviz, hindistan cevizi kullanabilirsiniz.
* 1 çorba kaşığı pudra şekeri üzeri için

Yapılışı;
1. Yumurtayı,yoğurdu, tozşekeri, eritilmiş margarini ve sıvı yağını bir kabın içerisine katıp hepsi birbirine karışıncaya kadar karıştırıyorsun.
2. Daha sonra elenmiş un ve kabartma tozunu içine katıp; kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuruyorsun (ben 3 su bardağı kullandım).
3. İçi için 3 elmayı rendeleyip, 3 yemek kaşığı tozşeker , tarçın ve dövülmüş cevizle karıştırın. ( Tercihiniz kayısıdan yana ise; önce haşlayın ve ezerek seker ve tarçınla karıştırın).
4. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Bir bölüm hamuru 24-26 çapında yağlanmış, unlanmış tepsiye yayın.
5. Harcı üzerine dökün.
6. Kalan hamuru biraz merdane yada elle düz bir zemin üzerinde açtırıp tepsinin üzerine yerleştirin.
7. Her tarafını kapatması için elinizle tekrar bastırarak açtırın.
8. 175 derecede 35 – 40 dk kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip, servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.guleryuzfm.de/radio.htm
 
Meyvali Pay
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
GÜLERYÜZFM FORUM :: GülerYüzFM Türkiyemiz :: Tatli cesitlerimiz-
Buraya geçin: