bu boregi iki oldu yapiyorum ve cok begenerek yiyioruz...ben iki olcu kullandim ama tek olcuyle daha once buyuk oval borcama yapmistim ince haliyle kisirin yanina cok yakismisti bu sefer doyurucu olmasi icin iki olcu yaptim.ama size tek olcu tarifi yaziyorum....
3 yumurtayi 1,5 tatli kasigi tuzla iyice karistirip uzerine un dokup yumusak bi hamur elde ediyoruz..
hamuru uce bolduk..
ucunude acabildigimiz kadar actik..
ilk actigimiz hamuru hic bozmadan tepsinin kenarlarindan dusecek gibi yaglayip yaydik..bir tabakta 3 yemek kasigi margarin ve yarim cay bardagi sivi yagi karistirdik ben eritmeden yapiyorum bu islemi elle surdugum icin ama siz margarini eritebilirsiniz.sonra yufkanin uzerinede sivi yag ve margarin karisimindan elle surdurduk..
diger actigimiz iki hamurlari dorde bolup bezin uzerine aldik..siz tek olcu yaparsaniz 8 parca cikmasi gerekyior ben iki olcu yaptigim icin fazla cikti goruntude...
tencerede kaynayan suya biraz tuz ekleyip 4 e boldugumuz yufkalari tek olarak atip sonra diger tarafta bir tencerede soguk suya atip tepsideki yufkanin uzerine koyuyoruz..elimizle yagliyoruz yine ve yufkalar bitene kadar bu islemi yapiyoruz...
araya tek kat kesik maydonoz karisimi koyuyoruz veya peynirde olabilir
bu boregin firina girmeden onceki son hali uzerine biraz sut ve tabakta artan yag karisimindan surdum